سقف کاذب چیست؟

سقف کا ذب پوششی غیرباربری است، که بعد از سقف سازه ای اجرا می شود. به بیان دیگر اینطور نیز می توان گفت که به سقفی می گویند که زیر سقف اصلی اجرا می شود.

نقش سقف کاذب

نقش این سقف به عنوان یک عنصر معماری پوشش دادن تاسیسات زیر سقف اصلی سازه، آکوستیک نمودن فضا، ایجاد حجم های دکوراتیو، جلوگیری از رطوبت و اتلاف دما، ایجاد بستر نورپردازی مدرن متناسب با فضا و … می باشد.

شرکت مدرن تجارت شما را به خواندن این مقاله دعوت می نماید.

یکی از معماری های بسیار زیبا در انواع خانه ها استفاده از سقف کاذب هست که در پایین سقف اصلی خانه اجرا شده و نمای فوق العاده زیبایی به محل اجرای خود می دهد ولی این مورد بستگی به طرحی که اجرا می شود دارد.

  • پوشش دادن سقف اصلی به هر دلیلی(خراب شدن نمای سقف اصلی ، ترک داشتن و…)
  • دکوراتیو کردن فضا
  • آکوستیک کردن فضا
  • نورپردازی مناسب

چرا سقف کاذب؟

یکی از ساده ترین کارهایی که می توانید برای طراحی سقف خانه های تان انجام دهید این است که آن ها را رنگ
آمیزی کنید.

نقاشی ساختمان. شاید به نظرتان ساده باشد اما همین کار ساده می تواند یک تغییر زیبا را در فضای خانه تان به وجود آورد .
دقت داشته باشید رنگی را که انتخاب می کنید رنگ جذابی باشد شما می توانید از چندین رنگ نیز استفاده کنید با انجام این کار سقف های رنگی نیز خواهید داشت.
اگر می خواهید هماهنگی بین عناصر موجود در اتاق نیز وجود داشته باشید می توانید از رنگ های روتختی یا فرش خانه تان نیز کمک بگیرید.
درصورتی که می خواهید تغییرات بیش تری را اعمال کنید می توانید از سقف های کاذب استفاده نمایید.

با این کار شما چهره اتاق تان را دگرگون خواهید ساخت.

به خصوص این که در طراحی این نوع سقف کاذب ها از نورپردازی نیز استفاده کنید که کار فوق العاده ای را انجام خواهید داد .

تاریخچه سقف کاذب

درباره اولین کسانی که از این نوع سقف استفاده کرده اند اطلاعات موثقی موجود نیست و پر واضح است که نمی دانستند، که تا به این حد رشد میکند و به سطحی حرفه ای می رسد.

در مورد چگونگی به وجود آمدن و به کارگیری سقف کاذب چیزهای بسیاری گفته شده است ولی منطقی ترین آن ها این است که سقف کاذب با الگو برداری از سقف آویزهایی که در قرن 14 برای زیبایی معبدهای ژاپن بوده درست شده است.

در قرن 20 مهندسان آمریکایی برای درست کردن سقف تالارهای بزرگ خود از تایل ها و سیستم های نگهدارنده استفاده می کردند که این کار تا زمان مرمت بسیار خوب پیش می رفت.

چرا که برای مرمت و بازسازی این بناها دیگر به قسمت بالایی سقف ها دسترسی نداشتند و معمولا مرمت و بازسازی این نوع بناها یا غیر ممکن و یا هم بسیار وقت گیر بود.

این وضع در آمریکا و دیگر کشورهای جهان با مشکل رو به رو شد تا این که مهندس دونالد براون در سال 1958 سقف های کاذب را تهیه و به ثبت رساند تا به این مشکلات پایان دهد و با این اختراع دسترسی به تمام نقاط بالایی سقف در زمان مرمت و بازسازی ساختمان و سازه میسر می شد.

ورود به ایران

بعد از سال 1958 روز به روز تعداد مشتریان آن اضافه و استفاده از آن بیشتر می شد، به طوری که شرکت های زیادی به تولید و عرضه انواع این سقف ها پرداخته اند و همچنین این سقف ها در سال 1355 در کشور ایران مورد استفاده قرار گرفت.

درست است که سقف کاذب زمان کوتاهی است که در دنیا مطرح شده است اما این وسیله به سرعت جای خود را در زمینه ساختمان سازی پیدا کرد و جای سقف های قدیمی را گرفت.

و شما عزیزان میتوانید برای اطلاع از انواع سقف کاذب و مشاهده طرح های مختلف این مطلب رو دنبال کنید.

انواع سقف کاذب

سقف های کاذب بسته به نوعشان دارای طرح های متفاوتی است که بر اساس کاربری محل اجرا می توان از آن ها استفاده کرد.

سقف کاذب انواع مختلفی دارد گچی ، آلومینیومی ، چوبی ،گچی ، فلزی ، کناف ،آهنی و…بسیاری دیگر.